Belföld

Álom a reptéri vonatjárat

Húsz év után végre lehet BKV-információ és -jegyeladás a repülőtéren, de egy ideig még biztosan nem lesz közvetlen vasúti összeköttetés Ferihegy és Budapest között - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

A reptér szerint a közúti megközelítés javítása sürgetőbb feladat, míg a szaktárca a reptéri szolgáltatás színvonalának az emelését teszi az első helyre.

Vasúton jelenleg csak az 1-es terminált lehet megközelíteni, de abban sincs sok köszönet. Ferihegy megközelítési lehetőségeinek kétségkívül bővülniük kell, de a Malév helyzetének rendezése, a reptér szolgáltatási színvonalának javítása most sürgetőbb feladat. Évi 8–10 millió utas pontos, gyors és kényelmes utazása egyértelműen kötött pályás fejlesztésekkel valósítható meg, a kidolgozandó kormányzati tervek így várhatóan ebbe az irányba mutatnak majd – mondták a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál.

Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője szerint első körben a közúti összeköttetésen kellene javítani, annál is inkább, mert a közelgő uniós soros elnökség miatt ez nem halogatható, és e fejlesztések hasznát a reptér környéki kerületek és települések is élveznék.

Az utasok hamarosan a részletes közlekedési tájékoztatót tartalmazó szórólapokat is kapnak majd. A BKV-val egyeztetnek egy jegyautomatáról és arról, hogy a terminálokon jegyértékesítő pultokat, utastájékoztató táblákat és térképeket helyezzenek el. Húsz év után ez is eredmény – jegyzi meg a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik