Belföld

Öngyilkos lett az alsóörsi gyilkos

A rendőrség közleménye szerint az alsóörsi gyilkosságokban szerepet játszó fekete autóban holtan talált ember öngyilkos lett.

A gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre állampolgári bejelentés alapján – egy elhagyott, sötét színű gépjármű mellett ismeretlen férfi holttestére bukkantak a rendőrök, akinek halálát lőfegyver okozta. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet a bűncselekmény elkövetésének eszközeként.

A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének – közölte az ORFK sajtóosztálya – hozzátéve, a két eset közötti összefüggést az igazságügyi szakértők bevonásával – jelenleg is vizsgálják a nyomozók.

Az alsóörsi helyszíni szemle során már korábban egyértelműen bizonyítást nyert, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre.

Brutális gyilkosságok Alsóörsön

Szerdán hajnalban egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette életét Alsóörsön egy lövöldözésben.

Az egyik áldozat a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot a Veszprém megyei Alsóörsön. Éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak.

Az ellenőrzéskor eddig ismeretlen helyről, feltételezések szerint egy másik autóból több lövést adtak le a rendőrre. A főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A tiszthelyettes mellett álló rendészeti szakközépiskolás nem sérült meg.

A gyikosságok helyszíne. (mti)

A gyikosságok helyszíne. (mti)

A másik áldozatot az igazoltatott Ford hátsó ülésén utazó 21 éves N. Ádámot a mellkasán érte a halálos lövés. A Zala megyei Alibánfán, a korábban általa vezetett helyi ifjúsági klubnál emlékhelyet alakítottak ki a lövöldözésben elhunyt emlékére. A település polgármestere – az áldozat rokona – úgy tudja: a fiú a barátaival és két unokatestvérével nyaralt Balatonudvariban, a fiatalok mindegyike Zalaegerszeg közelében lakik, Alibánfáról, Pethőhenyéről és Zalaszentivánról származnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik