Belföld

Nagy forgalom várható

Az elmúlt 24 órában összesen 161 közúti közlekedési baleset történt az utakon, ebből egy halálos kimenetelű volt, 25 súlyos, 37 pedig könnyű sérüléssel végződött - közölte a rendőrség.

Ezért felhívják a figyelmet arra, hogy szombaton erős forgalomra lehet számítani az M3-as autópályán a Formula-1 Magyar Nagydíj időmérő edzésére látogatók nagy száma miatt.

A határátkelőhelyeken pedig várakozások alakulhatnak ki mind a kimenő, mind a bejövő forgalomban. Elsősorban a záhonyi határátkelőnél befelé, továbbá Letenyénél kifelé, Röszkénél pedig mindkét irányban torlódást jeleznek előre. A záhonyi forgalom elkerülésére például a Barabás és Lónya határátkelőt javasolják. Letenyénél a várakozás elkerülése érdekében az autósoknak érdemes igénybe venniük a 7-es úton lévő régi közúti határátkelőhelyet az autópálya határátkelő helyett.

A rendőrség szerint amennyiben a várakozási idő a röszkei határátkelőn több órás lenne, a rendőrség a forgalmat az M5-ös autópályáról a kisszéksósi lehajtónál ideiglenesen letereli a tompai határátkelőhely irányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik