Belföld

Megalakult az első Demokrata Kör

Megalakult az első Demokrata Kör, ahol fiatalok és kevésbé fiatalok oszthatják meg véleményüket a demokráciáról, illetve annak manapság az Orbán-kormány által egyre durvább megsértéséről. – írja az MSZP közleményében.

Fiatal baloldaliak az MSZP kongresszusán már felvetették, hogy szükségét érzik demokrata klubok létrejöttének, ahol fiatal baloldaliak és nem baloldaliak oszthatják meg véleményeiket a demokráciáról. Mesterházy Attila, a párt akkor frissen megválasztott elnöke üdvözölte a kezdeményezést és támogatásáról biztosította. Hangsúlyozta: örömmel látna ezen Demokrata Körökben nem csak fiatalokat, de minden korosztályhoz tartozók embereket, akik számára fontosak a demokrácia értékei.

Az MSZP úgy látja, hogy ilyen kezdeményezésekre egyre több helyen van és lesz igény, hiszen a demokrácia elvei, értékei, rendje az utóbbi 60 napban jelentős mértékben sérültek. „Nem hagyhatjuk, hogy olyan generáció nőjön föl a Fidesz-KDNP kormány regnálása alatt, melynek torz képe alakul ki a demokráciáról.”

Az MSZP azt reméli, hogy a kezdeményezés hatására minél több helyen jönnek létre Demokrata Körök, így is erősítve a fiatalság körében a demokrácia megóvása iránti igényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik