Belföld

Változások a katasztrófavédelemnél is

Újabb szervezeti és személyi változásokat jelentett be Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten. Több főosztály vezetése kicserélődött és két új szóvivője lett a szervezetnek.

Bakondi György vezérőrnagyot, aki az OKF létrehozásától, 2000-től 2002 végéig már irányította a szervezetet, 2010. július 1-jei hatállyal nevezte ki főigazgatónak Pintér Sándor belügyminiszter. Kinevezésével egy időben megszüntették az egyik főigazgató-helyettesi pozíciót és leváltották a gazdasági vezetőhelyettest is.

Augusztus elsejével új vezetőt nevezett ki az OKF vezetője a Pest megyei katasztrófavédelem és a fővárosi polgári védelem élére is – ezeket a posztokat Benkovics Zoltán, illetve Bojtor Gábor tölti be -, és várhatóan a következő napokban több megyei főigazgatóságon is személycserék történnek. Bakondi György pénteken nevezi ki a Borsod megyei katasztrófavédelem új vezetőjét.

Az OKF Mogyoródi úti épületében a főigazgató csütörtökön átadta az új főosztályvezetői és a főosztályvezető-helyettesi kinevezéseket. Hivatalvezetővé nevezte ki Babák Mihály ezredest, aki korábban személyügyi főosztályvezető volt.

Négy főosztály beolvadt a most létrehozott tűzoltósági és polgári védelmi főfelügyelőségbe. Tűzoltósági főfelügyelőnek Zoltán Ferenc ezredest, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetőjét, polgári védelmi főfelügyelőnek pedig Tóth Ferenc ezredest nevezte ki Bakondi György.

A katasztrófavédelmi kommunikációs feladatokat ezentúl Ambrusz József ezredes irányítja az OKF-nél, míg a szervezet két új szóvivője Töttös Györgyi polgári védelmi főhadnagy és Petróczi Tímea tűzoltó százados lett.

Szentes György korábbi szóvivő eddigi megbízatását folytatva az OKF ellenőrzési főosztályát vezeti ezentúl.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik