Belföld

Kirúgták Palikot

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Gyulay Zsolt váltja Palik Lászlót szeptemberben a Hungaroring elnöki székében.

Palik László kilenc éve vezeti a Hungaroringet, még 2001. februárjában kérte fel az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás. A riporter benne volt Deutsch tanácsadói stábjában is, és a politikus nemcsak vele, hanem Héder Barnával is baráti viszonyt ápolt, őt a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) választotta meg elnökének – írja az Index.

Palik László

Palik László

Palik megválasztásakor a Hungaroring elnöki és vezérigazgatói posztját is megkapta, később a vezérigazgatói posztról leváltotta Gyurcsány Ferenc – Dancsó László a mostani vezérigazgató -, ekkor nem is volt biztos, hogy az elnöki tisztséget megtartja, de végül nem távozott. Az idei viszont az utolsó nagydíja lesz.

Palik utódja a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt lesz, aki az első Orbán kormány idején az újpesti futballklub ügyvezetője volt. Gyulay a funkciót csak szeptembertől töltené be, mert a szingapúri Ifjúsági Olimpiára utazó magyar küldöttség vezetője, és csak augusztus végén tér haza.
Gyulay Zsolt

Gyulay Zsolt

Gyulay jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, eddig nem jelezte, hogy indulni szeretne Schmitt Pál megüresedő helyéért.

A Hungaroring visszakerült a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, ennek felügyeletét jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik