Belföld

Kihallgatták Demszkyt

Déli 12 órakor véget ért Demszky Gábor főpolgármester tanúkénti meghallgatása kedden a Városházán a Főkert Zrt. ügyeivel kapcsolatban.

A BRFK gazdaságvédelmi főosztályának két nyomozója a meghallgatást a főpolgármester szobájában kezdte meg délelőtt 11 órakor. A Városháza folyosóján mintegy két tucat újságíró gyűlt össze, arra számítva, hogy a meghallgatást követően Demszky Gábor nyilatkozik majd a sajtónak.

A főpolgármester elmondása szerint kizárt, hogy gyanúsított lehet a Főkert Zrt.-vel kapcsolatban indult nyomozásban. Demszky azt is közölte, nem érez sem politikai, sem más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban. Elmondta, a nyomozók kérésének megfelelően nem adhat semmilyen tájékoztatást a meghallgatásáról. A főpolgármester szerint a rendőrség részéről “udvariassági gesztus” volt az, hogy a Városházán, saját irodájában hallgatták meg.

Demszky Gábor kedd reggel a Klubrádiónak adott interjújában mondta el, hogy délelőtt tanúként hallgatják ki a Főkert Zrt. ügyeivel kapcsolatban.

A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy a politikust délelőtt tanúként hallgatják ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik