Belföld

Castro önéletrajzi kötet jelenik meg

Augusztusban megjelennek Fidel Castro kubai forradalmi vezető visszaemlékezései a Batista-diktatúra ellen folytatott bozótháborúról, s a kötet életrajzi elemeket is tartalmazni fog.

A hírt maga a politikus jelentette be kedden a cubadebate.cu honlapon. A hónap elején boltokba kerülő könyv címe: A stratégiai győzelem. Ő maga úgy fogalmazott, hogy a kötetben egy rövid önéletrajz is lesz. A könyvet folytatni fogja – ígérte meg.

A visszaemlékezés a Las Mercedes-i csatáról szól, amelyben a gerillák 1958. nyarán, 74 napos folyamatos küzdelemben visszaverték az ellenség offenzíváját, és felülkerekedtek a diktatúra elleni harcban. Ez a csata hozta meg a stratégiai fordulatot – írta Fidel Castro az ismertetőben, amelyben az is elárulta, hogy a kötet megírásában történészek és újságírók is segítettek neki.

A kubai vezető, aki az ország vezetését betegsége miatt 2006-ban átadta az öccsének, augusztus 13-án tölti be a 84 évet. A hosszú betegségből felépülőben lévő politikus július 7-e óta – négy év után először – több alkalommal is megjelent a nyilvánosság előtt, de a hétfői nemzeti ünnep fő rendezvényén nem vett részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik