Belföld

Két aknavető került elő Békéscsabán

Két aknavető gránátot azonosítottak ma a rendőrség tűzszerészei egy békéscsabai tanya kerítése mellett. Az eszközöket délután elszállították, hogy megsemmisítsék.

Az elsődleges megállapítások alapján visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indítottak. A tűzszerészek délutáni vizsgálatainak részletes szakvéleményét csak később kapja meg a rendőrség. A helyszíni zárlatot néhány perccel négy óra után oldották fel.

A két aknavető gránát megtalálásának környékén, a kerítés túloldalán szombaton a Magyar Nemzeti Gárda tartott volna „sportnapot”, ám reggel a rendőrséget egy ismeretlen telefonáló arról értesítette, hogy a tanyán robbanóanyag lehet. A hatóság ezért kiürítette a helyszínt, és megvárták, míg Budapestről megérkeznek a tűzszerészek.

A történtekről a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének szervezője, László Attila számolt be. Azt is elmondta, hogy a bejelentés után a helyszínre kiérkező járőrök az ingatanon kívül, a kerítés mellett, egy táskában találták meg a gránátokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik