Belföld

Előzetesben marad a VII. kerületi panamaügy gyanúsítottja

Két hónappal, szeptember 27-ig hosszabbította meg a bíróság a héten Gál György, az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Gál a kerület gazdasági bizottságának volt az elnöke, a gyanú szerint része volt abban, hogy több VII. kerületi ingatlan jóval áron alul kerülhetett magánkézbe az önkormányzattól.

A nyomozás érdemi része az ügyben egyébként lezárult, már csak az iratismertetés van hátra. Gál György előzetesének hosszabbítása ellen a védője fellebbezett.

Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült, VII. kerületi ügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tart a nyomozás, már 2008 vége óta. A gyanú szerint egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. Az érintett kerületi vezetők körüli nyomozás közben több más szabálytalanságra, bűncselekményre is fényt derített. Az ingatlanpanama ügyének 27 gyanúsítottja van, köztük Hunvald György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik