Belföld

Fordulat az alkoholfronton a VII. kerületben

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 06. 22. 12:17

Az MSZP-frakció meggondolta magát, és mégis bevezetné az éjfél utáni szesztilalmat Erzsébetvárosban.

Újabb kerületben tilthatják meg az alkoholárusítást éjfél után – írja a Hírszerző. A főváros VII. kerületének közgyűlése Gergely József alpolgármester javaslatára fogadhatja el az új rendeletet.

A terézvárosi alkoholstop bevezetése idején egyébként még nem tartották szükségesnek a többségben lévő erzsébetvárosi szocialisták, hogy ők is hasonló jogszabályt alkossanak Azóta azonban nagyot változott a helyzet – írja az internetes lap.

Információjuk szerint a kerület vezetése a sűrűsödő lakossági bejelentésekkel indokolja az előterjesztést, amelyet egyelőre az MSZP kívül egyetlen frakció sem támogat. A szórakozóhelyek aláírásgyűjtésbe kezdtek a rendeletet ellen.

A szesztilalom jogi háttere

Az önkormányzatok a kereskedelmi törvényben foglalt jogaiknak megfelelően valójában csak az üzletek éjszakai nyitva tartását korlátozhatják, nem vezethetnek be szesztilalmat. Viszont a lakóközösség érdekében a nyitva tartás feltételéül szabhatják például azt, hogy az éjjel-nappali boltok nem adhatnak el szeszesitalt éjfél után. A jelenlegi jogértelmezés szerint a kereskedelmi törvény ebben tág határokat szab az önkormányzatoknak.

AJÁNLOTT LINK:

Csendrendelet jöhet az Erzsébetvárosban is (Hírszerző)
Tetszik, nem teszik, nincs pia! (RTL Klub)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.