Belföld

MSZP: Orbán mesterien műveli a kettős beszédet

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Berlinben ismét szép példáját mutatta az általa mesterien művelt kettős beszédnek.

A szocialista párt ezt annak kapcsán közölte csütörtökön közleményben, hogy a kormányfő a Német Külpolitikai Társaság rendezvényén tartott előadásában többek között arról beszélt: óvatosan kell élni a kétharmados parlamenti többséggel, az alkotmányt minden körülmények között tiszteletben kell tartani.

A magyar miniszterelnök annak a nézetnek adott hangot, hogy Magyarországnak mindenképp új alkotmányra van szüksége ahhoz, hogy az ország tovább működjék. Orbán Viktor a magyarországi médiára vonatkozó kérdésre válaszolva azt hangoztatta: egyetlen kormány sem képes arra, hogy a sajtót ellenőrzése alá vonja.

Az MSZP szerint mindezt Orbán Viktor “a hallgatóságát adó berlini újságírók és politikai szakértők nagy megkönnyebbülésére” fogalmazta meg. A szocialisták utaltak arra is, hogy 2009 novemberében a Fidesz elnöke még úgy látta, az alkotmány egy “technokrata szabályhalmaz”, amelyben nincs semmi, amit az ember tisztelhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik