Belföld

IMF: Halvány esély a megállapodásra

Ha a kormány radikálisan megváltoztatja a felfogását, még megállapodhat az IMF-fel a szervezet budapesti képviseletének vezetője szerint.

Magyarországnak van még halvány esélye arra, hogy megállapodásra jusson a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és hozzáférhessen a készenléti hitelkeretből még le nem hívott maradványhoz, ám ehhez a kormánynak radikálisan meg kell változtatnia a pénzügyi reformot és a jegybank függetlenségét illető felfogását – jelentette ki a Dow Jones hírügynökségnek adott interjúban Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti képviseletének vezetője.

“A tárgyalások akkor folytatódhatnak, ha a kormány kész letenni az asztalra egy átfogó és tartós tervet a költségvetés szerkezeti átalakítására, különösképpen a 2011-es esztendőre vonatkozóan, kész elkötelezni magát e terv mellett, és hajlandó foglalkozni a pénzügyi szektor nyitott kérdéseivel a nemzeti bank függetlenségét is beleértve” – jelentette ki Iryna Ivaschenko.

Az IMF magyarországi képviselője azt is leszögezte, hogy az IMF és az EU elválaszthatatlan Magyarország hitelezésében “ez egy közös program és az is marad” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik