Belföld

Őrizetbe vették a Főtáv vezetőjét

Kovács Lajost, a Főtáv Zrt. vezérigazgatóját először különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrség őrizetbe vette.

A Főtáv vezérigazgatójának előzetes letartóztatására is előterjesztést tettek a Fővárosi Főügyészségnél – közölte Tafferner Éva. A BRFK szóvivője korábban elmondta: az ügyben magánszemély feljelentése alapján május 26-án rendeltek el nyomozást. A vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve egy lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött, és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.

A Főtáv Zrt. az MTI-vel szerda kora délután közleményben tudatta: a cég számára nem világos, hogy a vezérigazgatót milyen ügy miatt és milyen minőségben hívta be a rendőrség. Azt írták: amint további információ áll a rendelkezésükre, ők is tájékoztatják a közvéleményt. A távirati iroda rendőrségi forrásból úgy tudja: a Rákóczi Liget lakópark hűtő-fűtő rendszerének kiépítésével kapcsolatos az ügy.

A rendőrség délutáni közleménye szerint a nyomozók kedden az előnytelen szerződés megkötése miatt a csepeli lakópark beruházásának vezetőjét is meggyanúsították. Ő a gyanúsítással szemben panasszal élt, kihallgatása során vallomást tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik