Belföld

Orbán betartotta a protokollt és az illemszabályokat

Orbán Viktor nem sértett diplomáciai protokollt és udvariassági szabályokat sem a keddi V4-csúcson - cáfolta a Sme írásában közölteket a pozsonyi miniszterelnöki hivatal és a magyar Külügyminisztérium.

“A fogadási ceremónia Budapesten a szokások szerint zajlott le mindazzal együtt, ami ehhez hozzátartozik, beleértve a Szlovák Köztársaság miniszterelnökének fogadását Orbán Viktor magyar miniszterelnök által” – tették közzé.

“Az, a sajtóban megjelent információ, hogy Iveta Radicovát csak Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium államtitkára fogadta, ezért egyértelműen nem felel meg a valóságnak, és félrevezető” – jelentette ki a pozsonyi közlemény.

Hasonló módon cáfolta a Sme állítását a magyar Külügyminisztérium. Orbán Viktor a tárca közleménye szerint a visegrádi csúcsra érkezett mind a három kormányfőt személyesen fogadta; a delegációk 2 percenként érkeztek meg a Parlament főlépcsőjéhez, és mivel utolsóként Donald Tusk szállt ki autójából, Orbán Viktor vele ment fel a plenáris tárgyalásra.

A magyar és a szlovák miniszterelnök kétoldalú megbeszélése szívélyes légkörben zajlott és a tervezettnél hosszabb ideig tartott – írja a Külügyminisztérium.

A Sme című liberális lap szerdai számában többek között azt írta, hogy Orbán Viktor nem a legjobb házigazdaként mutatkozott be a visegrádi négyek kormányfőinek budapesti találkozóján: nem ő, hanem Németh Zsolt fogadta a szlovák miniszterelnök-asszonyt, és a kézfogás is nehezen ment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik