Belföld

Fidesz: nincs szó a sajtószabadság korlátozásáról

Nem a sajtószabadság korlátozásáról, hanem annak értelmezéséről van szó a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatban - jelentette ki L. Simon László, a Fidesz vezérszónoka a parlamentben.

“Az elmúlt évek “korlátozott demokráciájában” szembesülhettek azzal, hogy ha nincs szabad sajtó, akkor az alkotmányos jogainkat korlátozó, korrupciós ügyektől hemzsegő Gyurcsány-éra akár évtizedekre is meghatározhatta volna hazánk sorsának alakulását” – tette hozzá L. Simon.

Véleménye szerint a szabad sajtó sokat tehet a zsarnoki rendszerek kialakulásának megakadályozása vagy lebontása érdekében. Bibó István szavaival élve a fideszes képviselő kiemelte: nem lehet ott parlamentáris szabadság, ahol a szólásszabadság nem biztosított. “A sajtó működését jogi keretek közé kell helyezni, szabályozni kell. A szabad sajtót is szabályozni kell, tiszteletben tartva szellemi és nem intézményi autonómiáját” – jelentette ki.

Véleménye szerint azok, akik a médiatörvényjavaslatot azzal az érveléssel utasítják el, hogy az korlátozza a sajtó eddigi szabadságát, azok éppen a szabadság fogalmának az abszolutizálására törekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik