Belföld

1,7 milliárdot osztanak szét Felsőzsolcán

A pénzből az árvíz miatt összedőlt, vagy lakhatatlan ingatlanok tulajdonosai részesülhetnek.

Elfogadta a kormány által biztosított 1,7 milliárd forint szétosztásáról szóló rendeletet a felsőzsolcai önkormányzat. A támogatás lakásépítésre, – vásárlásra, építőanyag beszerzésére, valamint építési szolgáltatások kifizetésére használható. A biztosítással nem rendelkező helybeliek legfeljebb 10 millió forintot kaphatnak, a biztosítottak, vagy más forrásból pénzhez jutók támogatásánál a máshonnan kapott összeget figyelembe veszik.

Az igénylőknek a rendelet hatályba lépésétől számított 10 napon belül be kell jelenteniük igényeiket, ugyanis a határidő jogvesztő, vagyis aki lemarad, elesik a kapható összegtől. A támogatások mértékéről az önkormányzat dönt majd.

Korábban az érintettek egy része azt szerette volna elérni, hogy ebben a kérdésben az önkormányzat munkáját felügyeljék kormányzati tisztviselők, mivel szerintük az árvíz idején, majd az azt követő időszakban “hitelét vesztette a képviselő-testület”. Többen az önkormányzat lemondását követelték amire a polgármesteri hivatal úgy reagált, hogy az önkormányzat a közelgő önkormányzati választások miatt nem mondhat le, ha pedig lemondana, nem lenne, aki szétossza a támogatásokat a károsultaknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik