Belföld

Elszabadult a pokol Felsőzsolcán

Körülbelül 200 árvízkárosult tüntető nyomult be az önkormányzat épületébe a polgármester lemondását követelve.

Benyomultak a felzsőzsolcaiak az önkormányzat épületébe és többi közt a kisváros vezetésének lemondását követelték – adta hírül az Index. A tömegjelenet csaknem erőszakig fajult: többen lökdösődtek hangosan kiabáltak. A hivatal dolgozóinak a rendőrség segítségét kellett kérniük.

A polgármester Fehér Attila nem volt hajlandó kiállni az emberek elé azután, hogy körülbelül kétszázan tüntetni kezdtek az épület előtt, amiért a településen pusztító súlyos árvíz után szerintük semmilyen segélyt vagy segítséget nem kaptak az újrakezdéshez. A helyiek végül megelégelték a várakozást, benyomultak az épületbe, és eljutottak a polgármester irodájáig, ahonnan csak két rendőr segítségével sikerült őket kituszkolni.

Később több egyenruhás is érkezett a helyszínre, hogy biztosítsák a terepet. Az elégedetlenkedők szerint az árvízi védekezésnél a városvezetők csődöt mondtak: „Attila gyere ki!” ezt skandálják a tüntetők – írja az Index.

A tömeghez végül Nádi Gyula, a képviselőtestület egyik tagja merészkedett ki, aki azt állította: Fehér Attila nem tartózkodik az épületben; többen ezt nem hitték el. A képviselő átvette a tüntetők által írt 8 kérdést, amelyben többi közt arra keresik a választ, miért nem osztják ki az önkormányzat raktáraiból az oda már megérkezett segélyeket. Az Index tudósítója szerint fél tizenkettőkor feloszlott a tömeg, páran maradtak csak a hivatal előtt.

Korábban már megírtuk, hogy a felsőzsolcai árvízkárosultak több száz aláírást gyűjtöttek össze azért, hogy független szakértők kivizsgálják, miért pusztíthatott szinte akadály nélkül a Sajó áradása a városban. Az egyik önkormányzati képviselő feljelentést is tett az ügyben.

AJÁNLOTT LINK:

Behatoltak a tüntetők a felsőzsolcai polgármesteri hivatalba (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik