Belföld

Visszavonatná a pénzügyi törvényeket az MSZP

A szocialisták azt kérik az "Orbán-Semjén kormánytól", hogy "vegyék figyelembe a realitásokat".

Az MSZP szerint az Orbán-Semjén-kormány akkor viselkedik felelősen, ha visszavonja a pénzügyi-gazdasági törvényeket, és még a nyáron – a realitásokat figyelembe véve – új javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Szekeres Imre szocialista országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az MSZP kész az egész nyarat végigdolgozni és ha kell, támogatják, hogy végig ülésezzen a parlament.

Úgy fogalmazott: a kétharmad nem minden, nem lehet bármit megtenni, mert a józan ész iránti tisztelet és a felelősség fontosabb. Úgy látja: a kormánynak pofonokat kellett elszenvednie ahhoz, hogy ezt megértse. Példaként a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság a magyar kormánnyal folytatott tárgyalások után kiadott nyilatkozatait említette.

Szekeres Imre véleménye szerint valójában azért kellenek a megszorítások, mert a kormány költekezik és maga gerjeszti a hiányt, amit a bankadóval akar betömni. Leszögezte: nincs szükség adóemelésre, ha a kormány nem növeli a kiadásokat a tervezetthez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik