Belföld

Az MSZP aggódik Magyarország pénzügyi stabilitásáért

Az MSZP felszólítja Orbán Viktor kormányfőt, hogy ne veszélyeztesse Magyarország pénzügyi stabilitását.

Mesterházy Attila pártelnök az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: Orbán mindent kövessen el annak érdekében, hogy az ország hitelessége, finanszírozhatósága erős hazai és nemzetközi lábakon álljon. A politikus arra reagált, hogy két hétig tartó intenzív tárgyalássorozat után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége visszatér Washingtonba, az Európai Bizottság (EB) pedig elhalasztja a magyaroknak nyújtott hitel felülvizsgálatának lezárását.

Mesterházy Attila szerint senki sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan bebizonyítja az Orbán-kormány, hogy alkalmatlan a válság kezelésére, egy koherens költségvetés és gazdaságpolitika kidolgozására. Az MSZP arra is felszólította a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a tárgyalásokon történteket, hogy pontosan lehessen látni, mi okozta azok megszakadását.

Az IMF továbbra is törekszik a magyar féllel támadt nézeteltérések áthidalására, az EU pedig helyesnek tartaná, ha egy későbbi időpontban folytatódnának a tárgyalások – közölték a szervezetek szombat este az MTI-vel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik