Belföld

Címlapon az EU- és az IMF-delegáció távozása

A Népszabadság fekete hétfőt vár, a Magyar Nemzet szerint beérett a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány vezetése.

Első oldalán közli valamennyi hétfői napilap az EU-IMF delegáció hétvégi, megállapodás nélküli távozását Budapestről.

A Népszabadság “Fekete hétfőt vár a piac” címmel közölt írása nem csak a forint gyengülését és az állampapírok hozamának várható emelkedését elemzi, de felveti azt is, hogy a hitelminősítő intézetek változtathatnak Magyarország besorolásán.

A Magyar Nemzet szerint az IMF és az EU ellenzi a bankadót, és Simor András fizetéscsökkentésével sem ért egyet. A Magyar Hírlap úgy értékeli, hogy beérett a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány vetése: az ország kényszerből vett fel nemzetközi hiteleket, s ezek miatt most ismét bajba kerültünk.

A Népszava írása rögzíti: eltökélt az IMF és az Európai Unió abban, hogy nem engedik a felelőtlen költekezést Magyarországon.

A Financial Times interentes kiadása szerint eladási nyomás alá kerülhetnek a magyar befektetési eszközök, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU elhalasztotta a költségvetési felülvizsgálat lezárását, ragaszkodva ahhoz a véleményéhez, hogy a kormánynak át kell gondolnia javaslatait. A lonodoni napilap által megkérdezett elemző úgy véli, negatív hullám következik a magyar gazdaságban és nehéz helyzetbe kerülhetnek a devizában eladósodottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik