Belföld

Több százan vettek részt a budapesti gördeszkás felvonuláson

A mintegy 8 kilométeres útvonalon végigguruló fiatalok a sport népszerűsítése mellett arra kívánták felhívni a figyelmet.

Az Erzsébet térről szombat délután 5 órakor indult menet a fél úttestet elfoglalva, rendőri kísérettel gurult végig a Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Szemere utca – Szent István körút – Nyugati tér – Váci út – Dózsa György út – Hősök tere útvonalon a Közlekedési Múzeumhoz.

A felvonulás itt deszkás piknikké alakult, a Petőfi Csarnok mellett lévő beton focipályán felállított gördeszkás elemeken bemutatókat és pénzdíjas versenyeket rendeztek a profi sportolók.

“Magyarországon mintegy háromezer ember űzi rendszeresen ezt a sportot, de sokkal többen vannak azok, akiknek otthon porosodik a deszkája” – mondta az MTI-nek Dezső András, a deszkás piknik szervezője. “Szeretnénk megmutatni, hogy ez a sport ugyanolyan hasznos, mint például a kerékpározás, és nemcsak amolyan utcagyerekeknek való, kártékony dolog” – tette hozzá.

A gördeszkásokat sokan azért nem szeretik, mert deszkájukkal tönkreteszik az útpadkákat, padokat és a különböző tereptárgyakat. Ez azért fordulhat elő, mert Budapesten még mindig nincs a deszkások számára kialakított hely, ahol másokat nem zavarva gyakorolhatnának.

A szervezők elmondták, hogy a deszkás trükkökhöz szükséges elemek, akadályok is mindössze néhányszázezer forintból beszerezhetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik