Belföld

Új vezető a Balassi Intézet élén

Administrator
Administrator

2010. 07. 09. 09:52

Miniszteri biztos felelős mostantól az egyetemes magyar kultúra terjesztéséért.
Korábban a témában:

Miniszteri biztossá nevezte ki Hatos Pált a Balassi Intézet szervezeti, pénzügyi, finanszírozási helyzetének felmérésére 2010. július 31-ig Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter – olvasható a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában.

Az utasítás szerint a biztos jelentést készít a miniszter részére; közreműködik a feladatával összefüggő jogszabályok előkészítésében, gyakorolja a munkáltatói jogokat a Balassi Intézet dolgozói tekintetében, illetve az intézet vezetőjének feladat- és hatáskörét gyakorolja, előkészíti az intézettel kapcsolatos szervezeti döntéseket.

A Balassi Intézet – a honlapján szereplő információk szerint – a határon túli magyar kultúra magyarországi és az egyetemes magyar kultúra külföldi bemutatásáért felel. Az egységes és egyetemes magyar kultúrát terjeszti és népszerűsíti a nagyvilágban, ezzel párhuzamosan segíti a külföldön létező magyar hagyományok és kultúra megismertetését Magyarországon. Az intézet központi költségvetési szerv, a magyar művelődés nemzetközi kapcsolatrendszerének nemzeti háttérintézménye, amely 2007. március 1-től sajátos jellegű szakmai irányító központként működik – olvasható a honlapon.

Az újonnan kinevezett miniszteri biztos, Hatos Pál a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kancellárja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.