Belföld

Újabb nyomozás Erzsébetvárosban

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Főügyészség Vattamány Zsolt VII. kerületi fideszes képviselő feljelentése alapján.

Skoda Gabriella, akit az MTI az Index hírportálon megjelent információ alapján keresett meg, elmondta: a képviselő eredetileg a Központi Nyomozó Főügyészségnél tett feljelentést, ám a nyomozó főügyészség áttette azt a Fővárosi Főügyészséghez, mert álláspontjuk szerint nem hozható szoros összefüggésbe a náluk folyamatban levő büntetőüggyel.

A Fővárosi Főügyészség július 1-jén rendelte el az ügyben a nyomozást és annak lefolytatásával a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályát bízta meg.
Skoda Gabriella a feljelentésről annyit mondott: az három VII. kerületi ingatlan elidegenítésével, illetve apportálásával kapcsolatos, az ügyletekkel a feljelentő szerint különösen nagy vagyoni hátrány érte az önkormányzatot.

Sajtóhírek szerint a Fidesz kerületi frakcióvezetője múlt héti feljelentésében az Almássy téri Szabadidőközpont, az Akácfa utcai öregek otthona és a Kertész utca 23-as számú épület eladása, illetve apportálása miatt tette feljelentését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik