Belföld

Lelép a TV2 vezérigazgatója

Saját elhatározásából távozik posztjáról a TV2 vezérigazgatója, Várdy Zoltán.

A TV2-nél töltött nyolc év után távozik a csatornától a vezérigazgató, Várdy Zoltán. A vezérigazgató közös megegyezéssel válik meg munkakörétől, de a ProsiebenSat.1 csoport kérésének megfelelően 2010. október 1-jéig továbbra is ellátja feladatait – írta a TV2 közleménye.

Thomas Ebeling, a ProsiebenSat.1 vezérigazgatója – megköszönve Várdy eddigi munkáját – a lépéssel kapcsolatban a közlemény szerint úgy nyilatkozott: Várdy Zoltán az elmúlt három évben eredményesen kezelte a TV2-t is érintő gazdasági válságot. Új alapokra helyezte a cég működését, így a TV2 hatékonyabban működő szervezetté vált. Kiemelte: a cégcsoport Közép- és Kelet-Európáért felelős igazgatójaként Várdy megteremtette a román és a magyar csatornák közti összehangolt működés alapjait.

Várdy Zoltán a dokumentumban foglaltak szerint úgy kommentálta döntését, hogy szerinte nyolc év után “megérett az idő a váltásra.” Várdy sikeresnek tekinti a TV2 arculatváltását, továbbá azt a tényt, hogy a csatorna megszerezte a Bajnokok Ligája közvetítési jogait. A sikerrel megújított műsorok között említi a Megasztárt és a Jóban Rosszban-t. A vezérigazgató szavai szerint azért marad a csatornánál október elsejéig, hogy az őszi műsorstruktúrát és a 2011-es terveket elő tudja készíteni.

Várdy Zoltán 2002 óta dolgozik a TV2-nél. Korábban kereskedelmi igazgatóként, majd a csatorna korábbi tulajdonosa, az SBS európai kereskedelmi alelnökeként működött. 2007-ben nevezték ki a TV2 vezérigazgatójának, 2009-ben a cégcsoport közép- és kelet-európai regionális vezetője lett – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik