Belföld

Online várják a tűzijáték sérültjeinek kárigényeit

Administrator
Administrator

2010. 06. 30. 06:55

A kormány peren kívül próbál megállapodni.

Várhatóan a mai naptól lesz elérhető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján az a link, amelyen keresztül a 2006. augusztus 20-i tűzijátékon sérülést, maradandó testi károsodást szenvedett személyek kárpótlási igényüket jelezhetik az államnak.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a kormány egyelőre az eddig perben álló károsultakkal igyekszik egyezségre jutni a peren kívüli megállapodás keretében: ez körülbelül 40-50 ember.

Az eddigi kárigények felmérése megtörtént, ezek után egy jogi szakértőkből álló csoport dönti el, azok megalapozottak-e, a károsultaknak valóban van-e a jogalapja a kárpótlásra. A kárpótlási pénzeknél a szakértők megvizsgálják, mi ilyenkor a bírói gyakorlat, hogyan döntenek a biztosítók.

Gulyás Gergely fideszes képviselő korábban azt mondta, bízik abban, hogy augusztus 20-ig a kártérítési követelések teljes kifizetése megtörténik. Becslések szerint ehhez mintegy 300 millió forint kell, amit valószínűleg a költségvetés általános tartalékából csoportosít át majd a kabinet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.