Belföld

Az MSZP szerint Szapáry összevissza beszél

Az MSZP szerint a Fidesz vezető gazdaságpolitikusai változatlanul összevissza beszélnek, és ellentmondásos állításokat tettek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által nyújtott hitellel kapcsolatban.

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő beszélt erről. Arra reagált, hogy Szapáry György, a miniszterelnök főtanácsadója az FN.hu-nak kijelentette, az IMF-hitelt nem szándékoznak lehívni, addig Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kedden azt mondta, hogy a devizahitelesek megsegítését ennek a terhére képzeli el.

Az ellenzéki politikus szerint elvárható lenne, hogy a Fidesz meghatározó gazdaságpolitikusai egyeztessék álláspontjukat egy olyan helyzetben, amikor a befektetői bizalmat éppen a fideszes megnyilvánulások rombolják folyamatosan.

Véleménye szerint a devizahitelesek megsegítésének legolcsóbb módja az lenne, ha a kormány visszaszerezné a külföldi befektetők bizalmát, és “összevissza, időnként ostoba” nyilatkozataival nem rongálná a forint árfolyamát.

“A kormánynak ideje tudomásul vennie, hogy az ország pénzügyi stabilitásának egyik záloga a befektetői bizalom, melyet a Bajnai-kormány megteremtett, és ezt megőrizni, erősíteni csak átgondolt gazdaságpolitikával, illetve nyilatkozatokkal lehet” – jelentette ki Burány Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik