Belföld

Vona bízik Schmittben

A jó viszonyban reménykednek az új elnökkel a parlament ellenzéki oldalán. Az fn.hu-nak nyilatkozó képviselők közül senkit sem lepett meg az elnökválasztás eredménye.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerint is papírforma eredmény született. Az LMP tagjai fel sem vették a szavazólapjukat, így nem meglepő, hogy Schmitt Pál nem volt kimondottan az LMP favoritja, ennek ellenére Schiffer kiemelte, hogy a jelenlegi házelnök kimondottan korrekt viszonyban volt az LMP-frakcióval.

„Ennek ellenére Schmitt beszédében több pont is aggályos volt, például amikor arról beszélt, hogy tevékenységének középpontjába olyan embert akar helyezni, akinek munkája van” – jegyezte meg Schiffer.

Vona Gábor, a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője abban bízik, Schmittel jobb lesz majd a viszonyuk, mint Sólyom Lászlóval.

Kovács László, az MSZP prominense tudósítónknak arról számolt be, hogy ő mindkét államfőjelöltet „tanulmányozta” előzetesen, így biztos abban, hogy Schmitt és Balogh András is kellő alázattal és nemzeti elkötelezettséggel bír, ugyanakkor Baloghot függetlennek tartja, míg saját függetlenségét a Fidesznek korábban felajánló Schmittet nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik