Belföld

6 év szünet után újra állandó lesz a magyar értekezlet

A kormány még július 19-e előtt összehívja a Magyar Állandó Értekezletet - mondta Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes a magyar polgármesterek VIII. világtalálkozóján, Gödöllőn közölte: a MÁÉRT kitűnően működött a magyar-magyar párbeszéd területén, azt követően nem hívták csak össze, hogy 2004 végén Gyurcsány Ferenc konfrontálódott a határon túli magyar vezetőkkel.

Semjén Zsolt megerősítette, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát is megtartják, “a kettő ugyanis nem vagy-vagy, hanem is-is”. A MÁÉRT aktuális politikai kérdésekkel, míg a KMKF hosszú távú témákkal, stratégiai feladatokkal foglalkozik.

A KDNP elnöke közölte, egységesítik a határon túli magyar támogatásokat, hogy felszámolják a mostani átláthatatlan rendszert. Semjén Zsolt szerint a szomszédos országokkal együtt kell rá törekedni, hogy mindenkinek a helyzete – nemzetiségi téren és életminőségében is – javuljon.

A miniszterelnök-helyettes előadásában a magyar nemzetet három lábú székhez hasonlította: stabilitása az anyaország, a Kárpát-medence határon túli és a nyugati emigráció magyarsága. Ha bármelyik eltörik, kiesik, az egész szék felborul – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik