Belföld

Gyurcsány: erőszakos, gyáva és kontár az Orbán-kormány

Blogjában a volt kormányfő úgy véli, a Fidesz nem érti a demokráciát.

A volt kormányfő szerint az Orbán-kormány brutálisan bánik az emberekkel, hiszen ragaszkodik “ahhoz az alávaló szándékhoz”, hogy indoklás nélkül mentsen fel köztisztviselőket”. Nem állja meg helyét az érvelés, hogy csak az alkalmatlanokat rúgják ki, ha nem tudják megindokolni, miért alkalmatlan valaki – írja legújabb blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő politikai erőszaknak nevezi, ha kommandót játszva megszállják az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetet, és azonnali hatállyal leváltják a főigazgatót. Szerinte erőszakos és cinikus az a hatalom, amelynek “semmi nem számít, csak az erő demonstrálása, a példastatuálás”.

Mint írja, a Fidesz nem érti a demokrácia lényegét, hogy a hatalom “korlátos, az ország nem egyenlő önmagunkkal”. “Nem azért van kétharmaduk a parlamentben, mert soha nem látott tömegek szavaztak rájuk, hanem mert a második legerősebb pártra, az MSZP-re kevesen szavaztak. Nem ők győztek, hanem mi vesztettünk. Semmilyen különleges politikai felhatalmazásuk sincsen”.

Gyurcsány szerint az új kormány hibák sorozatát véti, össze-vissza beszél egykulcsos adóról és összegabalyodott a szabad pálinkafőzés „szabadságharcában”. Nem világos, hogy milyen ház körüli munka után nem kell adót fizetni, az meg végképp nem, miként lesz a kertészeknek, a házvezetőnőknek egészség- és nyugdíjbiztosítása.

A szocialista politikus nem érti, hova tűntek az elemzők, az újságírók. “Miért nem szembesítenek, miért nem elemeznek? Mitől félnek? Gyurcsány Ferenc abban bízik, hogy az értelmiség nem árulja el az országot. “Mert ha ők is, akkor mi marad, vagy ki marad? A sunyiság. A gerinctelenség. A mocsár” – írja a volt kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik