Belföld

Gyurcsány üzent Orbánnak

Ha harc, hát legyen harc- írta blogjában Gyurcsány Ferenc, aki közölte: önként lemond mentelmi jogáról, ha megvádolják.

szijjártó péter reagálása:

Az új kormány a nemzeti együttműködés rendszerének felépítésével foglalkozik, nem pedig bukott és hazug politikusok kétségbeesett vagdalkozásával.

Kemény hangú bejegyzést tett közzé Gyurcsány Ferenc hétfő reggel internetes naplójában. „Fenyegetőznek a fiúk. Börtönbe akarnak küldeni. De akkor miért beszélnek róla, miért nem teszik? Vajon mi a szándékuk? Ijesztgetnek? Akkor rossz helyen kopogtatnak.”- írj a volt miniszterelnök, aki szerint tévednek a fideszesek, amikor azt gondolják, hogy a mentelmi joga mögé akar elbújni.

Gyurcsány Ferenc azt ígérte: ha megvádolják, önként mond le mentelmi jogról. A politikus szerint azért támadják a kormánypárti képviselők, mert az elmúlt hetekben keményen bírálta az újonnan megválasztott miniszterelnök akciótervét. „Átvertek bennünket, nem kicsit, nagyon” –fogalmaz blogjában Gyurcsány Ferenc, aki úgy véli: a politikai kritikára válasz helyett börtönnel fenyegetőznek.

„Üzenem a Fidesz elnökének: ha harc, hát legyen harc. Én nem fogok kitérni előle. De legyen annyira férfi, hogy ne a táskahordóit küldje rám. Ne legyen gyáva. Mert az nem csak neki szégyen, hanem az országnak is. Az tudniillik, hogy gyáva miniszterelnöke van.”- írja blogjában Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik