Belföld

Pintér: nem számít a politikai hovatartozás

A belügyminiszternek nem számít a politikai hovatartozás, ha korrupcióról van szó. Pintér az egyik oldalon sem ajánlja senkinek, hogy kenőpénzt fogadjon el - írta a Népszabadság.

“Határozott elvárásom, hogy politikai hovatartozástól és kapcsolatoktól függetlenül mindenkivel szemben azonos mérce szerint járjanak el” – fogalmazott a tárcavezető a lapnak adott interjúban. Senkinek ne legyenek kétségei, nem csak az előző kormányok gyanús ügyeit fogják kivizsgálni – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy sokan aggályosnák tartják a rendőrség és a titkosszolgálat egy kézbe került politikai irányítását, Pintér Sándor azt mondta: a világ számos országában mindig is így volt, és 2001. szeptember 11. után azokban az országokban is összevonták a különböző biztonsági szolgálatokat, ahol korábban önálló szervezetként léteztek.

Az interjú során a miniszter arról is beszélt, hogy készül egy törvényjavaslat, amely kibővíti az önvédelem és önhatalom fogalmát. Leszögezte ugyanakkor, hogy semmiképpen sem szeretné fegyverkezésre szólítani az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik