Belföld

Gyerekek raboltak ki egy nőt a besenyődi temetőben

Gyerekek támadtak rá egy 68 éves nőre a besenyődi temetőben; a 14. életévét még be nem töltött fiú és lány fellökte az asszonyt és elvette az értékeit, köztük a pumpáját is, hogy ne tudja felfújni a kerékpárja kerekét, amit leeresztettek.

A megtámadott nő szerdán tett feljelentést amiatt, hogy előző nap kirabolták – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön. Az asszony rászólt a temetőben játszó fiúra és lányra, akik erre fellökték őt, pénzt követeltek tőle, majd elvették a fülbevalóit, a kerékpárpumpáját és a kulcsát. A gyerekek kiengedték a levegőt a nő biciklijének a kerekeiből, hogy ne tudjon utánuk menni.

Az elesésekor nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, magatehetetlenül fekvő asszonyra egy helybeli talált rá, ő kísérte haza a temetőből. A nő másnap fordult orvoshoz és a rendőrséghez.

A nyomozást folytató baktalórántházi rendőrőrs előállította a gyerekeket, akiket életkoruk miatt csak tanúként hallgattak meg, s lefoglalták tőlük az eltulajdonított tárgyakat.

A kiskorúak beismerték a bűncselekmény elkövetését, s mivel nem büntethetők, a rendőrség az üggyel kapcsolatban értesíti a gyermekjóléti szolgálatot – jegyezte meg Fülöp Gergely.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik