Belföld

173 millió gyűlt össze a segélyvonalakon

Közel 140 millió forint adomány gyűlt össze a 1749-es segélyvonalon az árvízkárosultak megsegítésére a hét elejéig, a 1752-es Nemzeti Segélyvonal révén pedig több mint 33 millióra rúgnak a már megérkezett banki befizetések.

A Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es számon összegyűjtött milliók a Magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez – közölte a kommunikációs cég az MTI-vel. A 140 millió forint értékű adomány 693 ezer hívást, illetve SMS-t jelent valamivel kevesebb mint egy hónap alatt.

A 1752-es Nemzeti Segélyvonalra csütörtök délig közel 780 ezer hívás futott be, az eddig már megérkezett banki befizetések összesen 33 millió 560 ezer forintot tesznek ki. Az összegyűlt adomány az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jut el a károsultakhoz – olvasható a www.nsv.hu oldalon.

Tizenhat óvoda és 12 iskola, civil szervezet és magánemberek kapcsolódtak be a XVIII. kerületi Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény által kezdeményezett gyűjtésbe. Tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek, tisztítószerek, ágyneműk, törölközők, ruhaneműk, játékok és könyvek kerültek a csomagokba, amelyeket Ipolytarnócra és Felsőzsolcára vittek a szervezők.

Húsz rászoruló gyereket térítés nélkül látnak vendégül Fadd-Domboriban június 27. és július 4. között a sporttáborban. A költségeket részben a Kolonics György Alapítvány, részben a sokszoros kenus világbajnokok, Kozmann György és Csabai Edvin által vezetett, a sporttábort szervező Starline Tehetséggondozó és Sportrendezvény-szervező Iroda vállalja át.

A Neo FM rádió közreműködésének köszönhetően a Zala megyei Bázakerettyén nyaralhat negyven gyermek: egy nyékládházi tanítónő kérésére volt olyan hallgató, aki szállást ajánlott fel, volt, aki a fuvart vállalta – közölte a rádió sajtóreferense az MTI-vel. A további felajánlásokat a segíteni szándékozók levélben a 1026. Budapest, Csévi út 7. címre vagy az árvíz@neofm.hu e-mailfiókba küldhetik.

A Tide több mint 5 millió forint értékű termékadománnyal, valamint településenként egy-egy mosó-szárítógéppel segíti a bajba jutottakat Edelényben, Szendrődön és Szendrőládon. A Tide Tiszta Szívvel akció önkéntesei személyesen adják át az adományokat a lakosoknak jövő szerdán Edelényben – tudatta az esemény kommunikációját végző cég az MTI-vel.

Tíz kamionnal és teherautókkal a házak újjáépítéséhez szükséges építőanyagokat, falazó habarcsot, téglát, járólapot, fajanszot, színező vakolatot visznek Felsőzsolcára, Edelénybe és Szendrőre győri vállalkozók. A szállítmány csütörtök délelőtt indult útjára. Győrben idén elmarad a szokásos nyári tűzijáték, az erre szánt pénzből a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Bőnyt és Mezőörsöt támogatják.

Az árvízkárosultak javára adnak segélykoncertet a Noé Bárkája, avagy az özönvíz legendája szereplői. A Musical Műhely Miskolc társulata július másodikán a miskolci Művészetek Házában több más előadóval együtt lép fel a jótékony célú koncerten – közölte az MTI-vel a darab forgatókönyvének írója és zenéjének szerzője, Albert Tamás rendőr százados, főnyomozó.
A társulat valamennyi nyári szabadtéri előadásán – Encsen, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen – adománygyűjtő ládát állít fel, és a jegyeladásokból származó bevétel egy részét is felajánlják az árvízkárosultaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik