Belföld

Kósa: az egykulcsos adót értik a legkevésbé

A Fidesz ügyvezető elnöke szerint az MSZP megzavarta a pont fogadtatását.

A Fidesz szerint a választók döntő többsége és az érdekeltek is alapvetően pozitívan fogadták az Orbán Viktor által múlt kedden bejelentett 29 pontos gazdasági akciótervet és annak szinte minden elemét; annak egy pontja, az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadóról (szja) szóló elképzelés a csomag legkevésbé értett eleme.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a párt keddi elnökségi ülése után számolt be a 29 pontos akcióterv fogadtatásáról általuk készítetett elemzés megállapításairól.

A javaslatcsomag támogatottsága meghaladja a Fidesz választási támogatottságát – közölte a politikus. Leszögezte: az egykulcsos, 16 százalékos szja-rendszerrel mindenki jól jár majd, azt két év alatt vezetik be teljes egészében.

Kósa Lajos szerint az MSZP az egykulcsos adóról szóló értelmezése valamelyest megzavarta e pont fogadtatását.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese úgy látja: a miniszterelnök 29 pontja annak a beismerése, hogy a gazdasági körülményeket, a gazdasági környezetet és gazdasági válság hatását figyelembe kell venni, és beismerő vallomás azért is, mert teljes szembefordulás a Fidesz által az elmúlt 8 évben hangoztatott “hol lázító, hol ígérgető szólamokkal”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik