Belföld

Állnak a vonatok Nyíregyháza felé

Tartós zárlatot okozott a hétfő délutáni vihar Hajdú-Bihar megye két vasúti szakaszán, emiatt állnak a szerelvények a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Both Ferenc tájékoztatása szerint szinte egy időben, 14 óra 42 perckor Ebes-Debrecen között az egyik vágányon, 14 óra 43 perckor pedig Hajdúhadház és Újfehértó között mindkét vágányon keletkezett tartós zárlat a felsővezeték-rendszerben.

A MÁV Zrt. szakemberei már megtalálták a hibát, amelyet ígéretük szerint kedden a kora reggeli órákra tudnak majd elhárítani az egyik vágányon.

Az érintett szakaszon az utasok jelentős, 120-150 perc késésre számíthatnak. Az InterCity vonatokat az utasok a hiba elhárításáig hely- és pótjegy nélkül vehetik igénybe, a már megvásárolt hely- és pótjegyek kedd éjfélig visszaválthatók.

A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt, amelyek Hajdúhadház és Újfehértó között szállítják az utasokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor vasútállomásán fa dőlt egy vasúti szerelvény elé. Személyi sérülés nem történt, de a vonatok 40 percet késnek – áll a sajtóügyeletes közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik