Belföld

Lamperth Mónika az MSZP kaposvári elnöke

Lamperth Mónika országgyűlési képviselőt választotta elnöknek a Magyar Szocialista Párt kaposvári szervezete csütörtöki, éjszakába nyúló tisztújító taggyűlésén.

Az MSZP tagsága kinyilvánította, hogy egy modern, demokratikus, egységes baloldali párt megújításában érdekelt – tudatták a tisztújításról kiadott közleményben. Az új elnök első döntéseként gyűjtést kezdeményezett a tisztújításon megjelentek között, amelynek teljes bevételét abba a szolidaritási alapba szánják, amelyet a párt országgyűlési frakciója hozott létre a borsodi árvízkárosultak megsegítésére – olvasható az elnök és az alelnök megválasztásáról szóló tájékoztatóban.

A korábbi városi elnök, Hoffmann-né Hetesi Noémi önkormányzati képviselő pénteken az MTI kérdésre elmondta: semmilyen szerepet nem vállalt a párt városi vezetésében, így az öttagú elnökségben sem, amelynek oka: “Lamperth Mónikával nem kívánok szerepet vállalni, mert a pártnak meg kell újulnia”.

Az MSZP kaposvári szervezete alelnöknek Pintér Attilát, Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének szocialista frakcióvezetőjét választotta meg.

Az MTI értesülése szerint a testület az elnökség négy tagjáról is döntött, az ötödik jelölt esetében összeférhetetlenség áll fenn, ezért még nem született döntés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik