Belföld

Nyilvános a Sukoró-dosszié

Nyilvános a sukorói ügylet dokumentációja, miután az LMP csütörtökön jogerősen pert nyert, és a Fővárosi Ítélőtábla kötelezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt a kért iratok kiadására. Két hónap múlva tekinthetünk bele az iratokba.

A sukorói ingatlancsere dokumentációjának kiadása érdekében perelték be a vagyonkezelőt közérdekű adatok nyilvánossága címén – közölte Schiffer András ügyvéd, az LMP frakcióvezetője.

A milliárdos nagyságrendű kaszinóberuházással kapcsolatos csereszerződést korábban már a per folyamán kiadta a vagyonkezelő. Tavaly ősszel pedig a Fővárosi Bíróság első fokon kimondta a többi irat nyilvánosságát is, ám az alperes fellebbezett. Így került az ügy másodfokon a táblára. Az alperes hivatkozott a szerzői jogok, illetve személyes adatok védelmére és arra, hogy nem nyilvános döntéselőkészítő iratokról van szó.

A tábla azonban csütörtökön jogerősen is elrendelte a sukorói ügylettel kapcsolatos értékbecslés, illetve földhivatali iratok kiadását is. Erre Schiffer András becslése szerint mintegy két hónap múlva kerülhet sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik