Belföld

“Birkabégetés” az Orbán-csomag bírálata

Az Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártja üdvözli a kormány 29 pontból álló akciótervét.

Az Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártja különösen az Orbán-csomag azon pontjaival ért egyet, amelyek a kilakoltatottak, a kilakoltatással fenyegetettek, valamint a devizahitelesek kilátástalan helyzetére keres megoldást.

Az AMDP üdvözli a gazdasági válság haszonélvezőinek, a bankok, a biztosítók, a pénzügyi szolgáltatók megadóztatását célzó intézkedést és főleg a szegények védelmeként értékeli a közüzemi díjak befagyasztását.

A párt az állampolgárok százezrei – milliói nevében üzeni “a gáncsoskodóknak, mivel a rájuk szavazók is bizonyára változást és nem birkabégetést vártak tőlük: a társadalom jórésze nem egy demokratikus jogállamban érezte magát az utóbbi években, ezért szavazott a változásra”.

Az AMDP szerint “csakis az ilyen és hasonlóan bátor, elszánt és jóakaratú akciótervek adhatnak számunkra reményt: valóban lehet más a politika. És közös erővel – lehet más a világ.

A nyilatkozathoz csatlakozott az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége, a Rászorulók Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a PFLAG – Első Magyar Meleg és Leszbikus Központ, a Magyarországi Magyar – Roma Egyesület, a Magyar Antifasiszta Ligaszövetség, a Szegények és Romák – Érdekvédelmi Közhasznú Szervezete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik