Belföld

Tíz utca víz alatt Pápán

Tíz utcát öntött el a folyamatos esőzés miatt megduzzadt Bakony-ér lezúduló vize péntek délután Pápán, a Tókert városrészben; két családot kitelepítettek - közölte Lauer János, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a helyszínről az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a helyi védelmi bizottság ülését követően megkezdődött a védekezés. A helyszínre vezényelt ajkai, pápai és csornai tűzoltóegységek megkezdték a víz szivattyúzását az elárasztott területről.

Kovács Zoltán, Pápa polgármestere az MTI kérdésére elmondta, hogy jelenleg is folyik a homokzsákos védekezés, a helyi polgári védelem munkatársai, a lakosok és az önkéntesek többszintes homokzsákfallal igyekeznek megvédeni az elöntött tíz utca portáit, házait.

A Tókertváros melletti úgynevezett Hódoska majorból péntek délután két családot kellett kitelepíteni, mert a házukat elöntötte a víz, őket a helyi általános iskolában szállásolták el.

A polgármester közlése szerint a Bakony-ér vízszintje a sok eső miatt délután három óra alatt fél métert emelkedett; azóta 9 centiméterrel csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik