Belföld

Gyurcsány: abszurd a fideszes riogatás

Le fog lepleződni Orbán - nyilatkozta a Klubrádiónak Gyurcsány az "abszurd helyzet" kapcsán, amelyben az új kormány "csődközeli helyzettel riogat".

Teljesen abszurd, hogy jön egy kormány, amelyik nem azt mondja, hogy itt állunk a gáton, Magyarország erős és rendben lesz, hanem csődközeli helyzettel riogat. Ilyet csak az mond, aki rosszat akar az országának, vagy meg van bolondulva – mondta Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök a Megbeszéljükben.

A fideszes politikusok nyilatkozata kapcsán Gyurcsány Ferenc szerint két dologra lehet gondolni – tudósít a műsorról a rádió honlapja. Az egyik, hogy a következő napokban a Fidesz azt fogja mondani, hogy nem tudom teljesíteni a választási ígéretemet (a nagyarányú adócsökkentést), mert az ország válságközeli helyzetben van; vagy azért, hogy részben megvalósíthassa az ígéreteit. Ma már érti a Fidesz, hogy megszorító intézkedéseket kell meghozni, és ezt úgy tudják elfogadtatni az emberekkel, hogy gazdasági vészhelyzetet kommunikálnak. De ez lényegében a hazugság bevallása – vélte Gyurcsány Ferenc a műsorban.

Benne vagyunk egy rossz pillanatban, kiderült, hogy más kormányon, mint ellenzékben lenni. De nem szabad kárörvendeni, a pofon után a fontos az, hogy a kormány rendet tegyen a gazdasági ügyekben – mondta a volt miniszterelnök.

A normál eljárás, hogy a jegybankelnököt, a gazdasági minisztert és a szakértőket le kell ültetni közös asztalhoz (az, hogy nincs önálló Pénzügyminisztérium, most válik igazán nagy hibává) és nyilatkozati tilalmat kell elrendelni a párt környékén – vélte Gyurcsány Ferenc a műsorban. Szorítsunk, hogy végre észhez térjen a Fidesz, és kormányozza felelősségteljesen az országot – mondta a volt miniszterelnök.

Ha a forint árfolyama gyengül, akkor az euróba igyekvő ország nemzeti vagyona csökken. Aki azt gondolta, hogy a háza ér 10 ezer eurót, kiderül, hogy most csak 8 ezret ér, kevesebbet fognak érni a nagy magyar vállalatok, leértékelődik a nemzeti vagyon. A másik gond, hogy a Jóisten se akarja finanszírozni a magyar államot, mert kevesebbet fog visszakapni az országtól – mondta Gyurcsány Ferenc.

Ma nem az unió, hanem a világ nem engedi, hogy felelőtlen gazdaságpolitikát folytasson az új magyar kormány, olyan nyomás lesz Orbán Viktoron, hogy azt elképzelni se tudja. Ahhoz, hogy jövőre 3 százalék körül tartsák az államháztartási hiányt további megszorító politikát kell folytatni – mondta Gyurcsány Ferenc, aki hozzátette: Orbán Viktor attól fél, hogy le fog lepleződni, és ez meg fog történni – idézi Gyurcsányt a Klubrádió írása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik