Belföld

Gátakkal küzdenek Nógrádban

A Nógrád megyei Hugyagnál gátat magasítanak, Szécsényben és Ludányhalásziban pedig homokzsákkal védekeznek; Salgótarjánban leomlott egy löszfal, Felsőtoldnál beszakadt az út az esőzések miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szeles Péter elmondta: az Ipoly folyó kiöntése miatt Pösténypuszta és Hugyag között 400 méteres szakaszon zajlik a gátkorona magasítása. A helyszínen három árokásó gép és egy homlokrakodó is dolgozik, és négy teherautó hordja folyamatosan a homokot – tette hozzá.

Szécsény város belterületén a Szentlélek-pataknál még tart a homokzsákos védekezés, de az adatok szerint a vízszint már csökken – közölte a szóvivő.

Tájékoztatása szerint Ludányhalásziban a belvíz okoz gondot, a faluban is munkagépek segítségével védik a lakóházakat és az általános iskolát, a vízügyi igazgatóságtól nagy teljesítményű szivattyút is kaptak.

Salgótarjánban a Liget úton löszfal omlott le, a lakóház mögötti garázs összedőlt – mondta Szeles Péter. Hozzátette: az épületet nem vált életveszélyessé, de lakóinak ideiglenesen egy önkormányzati lakást ajánlottak fel.

Felsőtoldnál beszakadt a faluból kivezető út, a szakaszon csak a 7,5 tonnánál kisebb súlyú járművek közlekedhetnek – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik