Belföld

Wieszt János függetlenként folytatja munkáját

Wieszt János kedden hivatalosan is bejelentette a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciójának, hogy független képviselőként kíván a továbbiakban politizálni.

A közlés szerint a frakció kérte Demszky Gábor főpolgármestert hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket. Azokban a bizottságokban ahol Wieszt János tag volt, az MSZP frakció tagcserével oldja meg a szocialista képviseletet – tették hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost.

A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

A csúszópénz elfogadásával megvádolt Wieszt János ártatlannak és egyben politikai áldozatnak tartja magát. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében ugyanakkor bejelentette, hogy kezdeményezi MSZP-s párttagságának felfüggesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik