Belföld

Őrizetben a pécsi egyetem több munkatársa

A Pécsi Egyetem négy dolgozója érintett a Nemzeti Nyomozó Iroda által indított, az intézmény gazdálkodásával összefüggő eljárásban.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) négy dolgozója, köztük két magas beosztású vezető munkatársa érintett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított és az intézmény gazdálkodásával összefüggő eljárásban – közölte az egyetem rektora.

“Az egyetem vezetése megdöbbenve értesült a hírről, de egyelőre kevés információja van, nem tudja, milyen ügy áll a letartóztatások hátterében” – mondta Gábriel Róbert. Hozzátette, hogy minden segítséget megadnak a hatóságok munkájához. Rámutatott: az eljárás nem függ össze a PTE felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával a közelmúltban indult nyomozással.

A rektor közölte, most “az egyetem belső életének megszervezésén” dolgoznak annak érdekében, hogy a napi munkamenet fenntartható legyen. “Arra az esetre is fel kell készülniük, ha munkatársaik előzetes letartóztatásba kerülnek” – jegyezte meg.

Az NNI hétfőn közölte: a hétvégén nyolc embert elfogtak és őrizetbe vettek bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatta a PTE gazdálkodásával kapcsolatban. A nyomozó iroda munkatársai mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, számos tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak. Az MTI információi szerint a gyanúsítottak között van az egyetem gazdasági főigazgatója, az informatikai igazgatója és az informatikai beszerzésekért felelős munkatársa is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik