Belföld

Lemondatja az MSZP Wieszt Jánost

Az MSZP országos és budapesti elnöksége kezdeményezi Wieszt János párttagságának felfüggesztését, és arra is felszólítja a XI. kerületi MSZP-frakcióvezetőt, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Burány Sándor, a párt budapesti szervezetének elnöke közleményében azt írta: az MSZP szükségesnek tartja, hogy Wieszt János a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is meggyőzően tisztázza magát.

Ennek bekövetkeztéig az országos és a budapesti elnökség kezdeményezi a politikus párttagságának felfüggesztését, és felszólítják arra is, mondjon le önkormányzati mandátumairól.

A XI. kerületi ingatlanügyek vizsgálatára igazságügyi értékbecslőt kér fel a kerületi képviselő-testület jogi bizottsága, hogy kiderüljön, az értékesített ingatlanokat a jogszabályoknak megfelelően adták-e el. A döntést Schneller Domonkos, a XI. kerületi képviselő-testület jogi bizottságának fideszes elnöke jelentette be vasárnap sajtótájékoztatón.

A jogi bizottság által kezdeményezett vizsgálat a Wieszt-ügy kirobbanása kapcsán arra tér ki, hogy voltak-e olyan ingatlanok, amelyeket áron alul értékesítettek, “tehát elképzelhető-e az, hogy más ügyekben is történhetett valamiféle korrupció” 2007 óta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette a szocialista Wieszt Jánost, a XI. kerületi MSZP-s frakcióvezetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik