Belföld

MSZP: sikeres volt a válságkezelés

Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja köszönetét fejezte ki Bajnai Gordonnak, a leköszönő válságkezelő kormány miniszterelnökének. "Az új kormány megalakulásával megszűnt az előző kabinet megbízatása, de az elmúlt egy év munkájának eredménye megmarad" - közölte Mesterházy Attila.

“A sikeres válságkezelésnek köszönhetően mára erősebb lett az ország, újra beindult a növekedés, nagyobb biztonságban vannak az emberek. Egy évvel ezelőtt tudtuk, hogy a felelősség nagy, a feladat pedig nehéz lesz. De a kormány és a Magyar Szocialista Párt közösen vállalta és végigvitte mindazt, amit egy év alatt lehetett” – adta tudtul Mesterházy az MSZP közleményében.

Úgy látják, hogy sikerült megvédeni az országot, a magyar embereket, a családokat és vállalkozásokat a válság súlyosabb hatásaitól. Emellett több területen kezdődtek és zajlottak mély szerkezeti változtatások: a nyugdíjrendszer fenntarthatóbb és biztonságosabb, a szociális rendszer célzottabb, hatékonyabb és igazságosabb, az adórendszer pedig versenyképesebb lett mára. Ezért az MSZP büszke arra, hogy mindeközben sikerült érvényesíteni a baloldali értékeket, visszaadni a munka becsületét, védeni a legelesettebbek érdekeit, segíteni a rászorulókat.

“A válságkezelés sikerét bizonyítja, hogy az Európai Unión belül Magyarországon az egyik legalacsonyabb a költségvetési hiány, az egy évvel ezelőtti szinthez képest jelentősen megerősödött a forint, mérséklődik az ország eladósodottsága, az utóbbi hónapokban pedig nemcsak beindult, de a térségben nálunk az egyik legnagyobb arányú a gazdasági növekedés, és minden környező országénál jobbak hazánk gazdasági kilátásai” – véli a párt.

“Az ország elmúlt egy évi közös erőfeszítéseinek köszönhetően Bajnai Gordon ma nyugodt lelkiismerettel adhatta át a kormányzást, az MSZP pedig büszkén vállalhatja a válságkezelés eredményeit. Mindez a kormány és az MSZP közös munkájának eredménye, de Magyarország sikere. Mert a válságkezelő kabinet szakértelme, elhivatottsága és határozottsága, az MSZP képviselőcsoportjának támogatása, valamennyi szocialista politikus felelősségvállalása és mindenekelőtt az ország polgárainak áldozatvállalás és megértése kellett ehhez.
Az egész nemzet érdeke, hogy az új kormány ne rombolja és veszélyeztesse a mára elért eredményeket, hanem ezekre építve vezesse tovább az országot” – összegez a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik