Belföld

Réthelyi: Az egészségügy a nemzetstratégia része

A nemzeti erőforrás miniszterjelöltje szerint az egészségügyet sikeres nemzetstratégiai ágazatként kell kezelni, megfelelő munkakörülményeket kell teremteni az egészségügyben dolgozóknak, felül kell vizsgálni az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit, és a megyei kórházaknak nagyobb szerepet kell adni.

Réthelyi Miklós erről az Országgyűlés egészségügyi bizottságának pénteki ülésén beszélt, ahol meghallgatása után a testület tagjai 16 igen és három tartózkodás mellett támogatták kinevezését. Igennel szavazott a Fidesz-KDNP-s képviselőkön kívül az MSZP egy jelen lévő képviselője, Garai István, és az LMP is, három jobbikos honatya pedig tartózkodott.

Réthelyi Miklós miniszterjelölti meghallgatásán többek között elmondta, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által felügyelt öt ágazat – egészségügy, szociális, kulturális, sport, oktatás – között nem szeretne prioritást felállítani, hiszen mindegyik terület az embert holisztikusan, teljes egészében kell, hogy szolgálja.

A miniszterjelölt beszélt többek között arról, hogy az egészségügyet sikeres nemzetstratégiai ágazatként kell kezelni, megfelelő munkakörülményeket kell teremteni az egészségügyben dolgozóknak, hiszen megalázóan alacsony bérért dolgoznak. Felül kell vizsgálni az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit, és a megyei kórházaknak nagyobb szerepet kell adni – értékelte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik