Belföld

Razzia Ferihegyen

Közös akciót hajtott végre a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága(VPOP) a rendőrséggel, illetve az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) 2010. május 25-26. között Ferihegyen - tájékoztatta a VPOP pénteken az MTI-t.

Az akcióban vizsgálták a határátkelőhely rendjét, az utasok csomagjait, a kereskedelmi áruforgalmat, emellett az APEH-VPOP megállapodás alapján ellenőrizték a munkavállalókat a Ferihegy 2-es terminálon Sky Court néven épülő új csarnok munkaterületén – olvasható a VPOP közleményében.

Tizenöt esetben merült fel jogsértő cselekmények gyanúja: többi között áru hamis megjelölése, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység, valamint visszaélés haditechnikai termékkel, illetve kettős felhasználású termékkel.

A vámhatóság lefoglalt 73 hamis márkajelzésű bőröndöt, táskát, csaknem 6,5 millió forint értékben 2106 üveg parfümöt és több mint 1,2 millió forint értékben 2419 iPod MP3 lejátszót. Lefoglaltak továbbá hat karton cigarettát és megközelítőleg 85 liter gázolajat, mert annak kéntartalma eltért a magyar szabványtól.

Vámszabálysértés, jövedéki jogsértés, határrendészeti szabálysértés elkövetése miatt rendeltek el eljárást a hatóságok, illetve előállítottak egy körözött magyar állampolgárt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik