Belföld

Péntek 8 – Rákay Kálmán (Philip) nélkül

Közös megegyezéssel kellett távoznia a hírTv-től. Hivatalosan is Orbánéknak dolgozik.

Közös megegyezéssel megszüntették Rákay Philip munkaviszonyát a HírTV-nél, amelynek vezetése a sajtóból tudta meg, hogy a műsorvezető kormányzati kommunikációs tevékenységet kíván folytatni.

A kiadott közlemény szerint a “kormányzati szerepvállalás összeférhetetlen a műsorvezetéssel, az érintett munkaviszonyát a mai nappal közös megegyezéssel megszüntettük”. Az MTI kereste, de nem érte el Rákay Philipet. A Népszabadság tegnap azt írta: Rákay Philip az új kormányzati kommunikációs csapat “külsős munkatársa lesz, tanácsaival segít”.

A lap szerint a televízió vezetése ultimátumot adott a műsorvezetőnek: vagy a televíziótól kell megválnia, vagy a kormányzati szerepvállalásról lemondania. Úgy tűnik, hogy Rákay Philip végül a kommunikációs feladatokat választotta.

Rákay sokáig az első magyar zenecsatornán vezetett műsorokat, onnan igazolt a HírTv-hez és lett a Fidesz rendezvények műsorvezetője is. Rákay Philip a műsorvezetés mellett eddig is adott tanácsokat, több fideszes vezetésű önkormányzat állt szerződésben cégével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik