Belföld

A fehérvári gyilkos nője is előzetesbe került

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bíróság azt a 18 éves sárbogárdi fiatalembert, aki kedd éjszaka Székesfehérváron leszúrta barátnője 50 éves édesapját. A lányt is letartóztatták.

Az áldozat lánya azért került előzetesbe, mert közösen azt a látszatot igyekeztek kelteni, mintha ismeretlen tettes követte volna el a gyilkosságot.

A halott férfira és a – fiatalok által kitalált történet hitelessége érdekében megkötözött – 18 éves leányra egy ismerős talált rá szerdán a család lakásában – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi adatai azt valószínűsítik, hogy az apa és a lány barátja között nézeteltérés volt. A fiú annak tisztázása végett ment el kedd éjszaka a Várkörúti lakásba, ahol szóváltás alakult ki közte és a lányát egyedül nevelő, egy korábbi agyvérzés miatt mozgásában némileg korlátozott apa között. A veszekedés dulakodássá fajult, s a fiatalember leszúrta a férfit.

A fiatalok azért, hogy a fiúról eltereljék a gyanút, azt találták ki: a történteket úgy igyekeznek beállítani, mintha egy ismeretlen tört volna rá az apára és lányára, s ölte meg a férfit. Ezért a fiú megkötözte barátnőjét, majd magára hagyta a lakásban. A bűntény felfedezését követően, rövid idő múlva, már szerdán mindkettőjüket őrizetbe vette a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik